משלוח חינם עד הבית

Genesis Block

בלוק הנתונים הראשון שעובר עיבוד ומאומת ליצירת בלוקצ'יין חדש, המכונה לעתים קרובות בלוק 0 או בלוק 1.

בלוק ג'נסיס מתייחס לבלוק הראשון בבלוקצ'יין ובדרך כלל מקודד בקפידה בתוכנת היישום שלו. בלוקצ'יין מכיל רשימה הולכת וגדלה של "בלוקים" (מאגר קבוע של רשומות המכילות נתוני עסקה) המקושרים זה לזה בצורה מאובטחת באמצעות קריפטוגרפיה, ובכך יוצרים שרשרת של בלוקים.
כל "בלוק" של נכס קריפטוגרפי מכיל נתונים רפרנציאליים לקודמו וגוזר את ערכו/לגיטימיותו מקודמו. בלוק הג'נסיס, אם כן, מתייחס לבלוק הראשון (בלוק 0 או בלוק 1) של בלוקצ'יין חדש, שאליו מחוברים כל הבלוקים הבאים.

בלוק ג'נסיס הוא ייחודי מכיוון שהוא הבלוק היחיד בבלוקצ'יין שאינו מפנה לבלוק קודם, וכמעט בכל המקרים, תגמולי הכרייה הראשונים שהוא פותח אינם ניתנים למימוש.
לבלוקי ג'נסיס יש משמעות מיוחדת, מכיוון שהם מהווים את הבסיס של בלוקצ'יין ולעתים קרובות מכילים סיפורים מעניינים או משמעויות נסתרות. לדוגמה, בלוק ה"ג'נסיס" של ביטקוין מכיל את ההודעה המפורסמת כיום "The Times 03/Jan/2009 שר האוצר על סף חילוץ שני לבנקים" – התייחסות למצב הפיננסי המידרדר של אותה תקופה ולרציונל ליצירת ביטקוין. בלוק ה"ג'נסיס" של ביטקוין בשנת 2009 הכיל 50 ביטקוין.
בלוק ה"ג'נסיס" של ביטקוין מסקרן מאוד לא רק בשל המסר הכלול בו, אלא גם בשל העובדה שהבלוק הבא קיבל חותמת זמן כמעט שישה ימים לאחר מכן (הזמן הממוצע הוא 10 דקות). ההשערה הנוכחית היא שהכותרת הקליטת של הטיימס פיתתה את סאטושי נקמוטו לשחרר את הביטקוין בפומבי, אך הוא למעשה יצר את בלוק ה"ג'נסיס" מוקדם יותר ושינה את חותמת הזמן בהתאם. לאחר שבדק את התוכנה שלו החל מ-3 בינואר 2009, סאטושי כנראה מחק את כל בלוקי הבדיקה והשתמש בבלוק ה"ג'נסיס" להשקת הרשת הראשית שלו.