משלוח חינם עד הבית

x86 Virtual Machine (Qtum)

מכונה וירטואלית X86 מאפשרת למפתחי Qtum לכתוב חוזים חכמים בשפה לבחירתם.

צוות Qtum יצר מכונה וירטואלית (VM) מדגם x86 לביצוע חוזים חכמים במגוון שפות תכנות. מכונה וירטואלית זו פועלת באופן דומה מאוד למכונה הווירטואלית הקיימת של Ethereum, עם כמה שיפורים בולטים:

במכונה הווירטואלית של Ethereum, כל החוזים החכמים חייבים להיכתב ב-Solidity ולהיות מקומפלים לקוד בייט המבוצע על ה-EVM. במכונה וירטואלית של Qtum זו, מפתחים יכולים לכתוב את החוזים החכמים שלהם בכל שפה התומכת בקומפיילר JIT, כולל C++, Java, Python ואחרות הנמצאות בשימוש נרחב בפיתוח יישומים. זה נותן למפתחי dApp גמישות רבה יותר מבחינת פיתוח חוזים חכמים.
בנוסף לתמיכה במודל הגז הקיים ב-Ethereum (שבו משתמשים משלמים עבור כל פעולה שהם מבצעים בחוזה חכם), Qtum הוסיפה גם שני מודלי תמחור חדשים: עמלה קבועה לעסקה ועמלה לעסקה.

מכונה וירטואלית של Qtum תומכת באוגרי x86 ובפעולות זיכרון באמצעות סכימת קידוד הוראות מאוחדת של 16 סיביות המפחיתה משמעותית את עלויות הגז במקרים נפוצים בהשוואה למכונה וירטואלית של Ethereum. זה יאפשר למפתחים לבצע יותר פעולות לעסקה ולהגדיל את התפוקה בבלוקצ'יין של Qtum.
מה זה Qtum?
Qtum הוא פרויקט בלוקצ'יין בקוד פתוח שמטרתו לאחד את היציבות של ביטקוין עם הגמישות של את'ריום. הוא פותח על ידי קרן Qtum שבסיסה בסינגפור, בראשות פטריק דאי, ניל מאהי וג'ורדן ארלס בשנת 2016. עם זאת, הרשת הראשית שלו הושקה בשנת 2017.
הפרוטוקול הוא שילוב של Bitcoin Core, קונצנזוס של הוכחת סטייק ומכונה וירטואלית של את'ריום (EVM). הוא מאפשר לבצע חוזים חכמים במנגנון קונצנזוס של הוכחת סטייק. זה צורך פחות חשמל מאשר הוכחת עבודה ומפחית את הסיכון לריכוזיות.
Qtum משתמש בפרוטוקול ממשל מבוזר (DGP) המבטיח שהבלוקצ'יין יישאר פונקציונלי ללא קשר למה שקורה לקומץ צמתים. DGP מאפשר שינוי פרמטרים ספציפיים של בלוקצ'יין כמו גודל בלוק, מחיר גז ומרווח בלוק ללא צורך ב-hard fork. הוא משתמש במודל עסקאות UTXO לעיבוד מהיר יותר של עסקאות, אך הוא יכול גם להתמודד עם חוזים חכמים בדיוק כמו את'ריום.
ה-DGP של Qtum מקצה למפעילי צמתים זכויות החלטה ספציפיות בנוגע לעדכונים, כגון "hard forks". מפעילי צמתים חייבים להגיע לקונצנזוס לפני שעדכונים מיושמים בבלוקצ'יין. זה מונע מבאגים או פריצות לערער את יציבות הרשת ומעניק למשתמשים הנחיות ברורות למעקב אחר עדכונים.

ישנם פרויקטים קריפטו אחרים שמנסים להשיג את אותן מטרות כמו Qtum, אולם ראוי לציין שמודל UTXO (פלט עסקאות שלא נרכשו) של ביטקוין הוא מה שהופך את הפלטפורמה לייחודית. Qtum היא פלטפורמה שמנסה לייצר חוזים חכמים ו-dApps (יישומים מבוזרים) שניתן להשתמש בהם בסביבות ארגוניות.